Over mij

Onderwijs is mijn passie, al vanaf het begin van mijn loopbaan. Ik ben gestart als leraar in het basisonderwijs. Later werd ik lerarenopleider op de Pabo. De laatste vijftien jaar ben ik  lekker actief in het advies-, ontwikkel en onderzoekswerk bij innovaties in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

DSC02772

Op dit moment ben ik senior adviseur/onderzoeker bij het Kenniscentrum Kwaliteit van Leren van de HAN.

Wat ik belangrijk vind in het onderwijs is dat de talenten van leerlingen/studenten tot hun recht komen. Onderwijs gaat verder dan leren rekenen, lezen en het overdragen van kennis en (beroeps)vaardigheden.

Onderwijs is ook leren over jezelf in relatie tot de rest van de wereld. Leren om samen te leven, leren keuzes te maken, leren om (een levenlang) te kunnen leren, leren om gelukkig te zijn.

Het leren gebeurt niet alleen op school. Er wordt natuurlijk ook thuis geleerd, op straat, bij clubjes, al surfend op het internet. De school heeft een belangrijke functie in het helpen van de leerlingen/studenten bij het een plek geven van het geleerde, het leren toepassen en het leren kennis te ontwikkelen.

IMG_0127

I

 

 

 

 

Schrijf een reactie

Reactie